Оригінальний рецепт від шеф-кухаря
Фаршировані курячі шийки — це страва, популярна у східноєвропейських та єврейській кухні. Зазвичай шийки начиняють ароматною сумішшю з м’яса, печінки, цибулі та спецій. Шеф-кухар, ресторатор і суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський пішов ще далі й пропонує зафарширувати курячі шиї філе, засмажкою, манкою, печінкою та сердечками. В результаті готова страва має насичений смак і хрустку скоринку після обсмажування.
Читайте також: Готуємо вареники у курячому бульйоні — подаємо зі шкварками (рецепт відомого ресторатора)
За цим рецептом курячі шийки треба обсмажувати на сковороді, але їх також можна запекти в духовці, обернувши у фольгу — так шиї вийдуть соковитими, а скоринка утвориться в кінці запікання при знятті фольги.
Інгредієнти:
- Куряче філе 350 г
- Цибуля 375 г
- Масло вершкове 60 г
- Яйця 3 шт
- Борошно 25 г
- Манна крупа 75 г
- Серце куряче 150 г
- Печінка куряча 150 г
- Сіль та чорний перець за смаком
- Мускатний горіх 2 г
- Олія соняшникова 40 мл
- Курячі шийки 1 кг
Спосіб приготування:
Почистьте і наріжте цибулю шматочками. Підсмажте її на олії, потім додайте вершкове масло і доведіть до прозорого кольору та приємного аромату. Додайте печінку та серця. Трішки протушкуйте, щоб були ароматні, але не повністю готові. Додайте сіль, перець, перемішайте й охолодіть.
Пропустіть куряче філе через мʼясорубку, додайте підсмажену цибулю, яйця, борошно, манку та перемішайте. Наріжте грубими шматочками серця та печінку і додайте у фарш. Ще раз підсоліть і охолодіть фарш. Він стане більш щільним.
З курячих шийок акуратно зніміть шкірки, щоб не пошкодити їх. Потім промийте шкірки всередині і зверху. Нафаршируйте шкірки приготовленим фаршем. Краї шкірки підгорніть вниз.
На сковороду налийте трохи олії, викладіть курячі шиї і поставте на вогонь. Залийте на 1/3 водою і готуйте на дуже повільному вогні під кришкою 30 хвилин.
Готові шиї обсмажте з усіх сторін до зарум’янення на олії для кращого аромату.
Раніше ми писали, як приготувати смачну та корисну квашену капусту . Взимку в нашому меню не вистачає багатих на вітаміни овочів і фруктів. Саме час готувати різноманітні страви із білокачанної капусти. Наприклад, заквасити її, а потім просто їсти з олією, додавати у вінегрет або в інші страви.