Фаршировані курячі шийки – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Фаршировані курячі шийки – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Оригінальний рецепт від шеф-кухаря

Фаршировані курячі шийки — це страва, популярна у східноєвропейських та єврейській кухні. Зазвичай шийки начиняють ароматною сумішшю з м’яса, печінки, цибулі та спецій. Шеф-кухар, ресторатор і суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський пішов ще далі й  пропонує зафарширувати курячі шиї філе, засмажкою, манкою, печінкою та сердечками. В результаті готова страва має насичений смак і хрустку скоринку після обсмажування.

Читайте також: Готуємо вареники у курячому бульйоні — подаємо зі шкварками (рецепт відомого ресторатора)

За цим рецептом курячі шийки треба обсмажувати на сковороді, але їх також можна запекти в духовці, обернувши у фольгу — так шиї вийдуть соковитими, а скоринка утвориться в кінці запікання при знятті фольги.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 350 г
  • Цибуля 375 г
  • Масло вершкове 60 г
  • Яйця 3 шт
  • Борошно 25 г
  • Манна крупа 75 г
  • Серце куряче 150 г
  • Печінка куряча 150 г
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • Мускатний горіх 2 г
  • Олія соняшникова 40 мл
  • Курячі шийки 1 кг

Спосіб приготування:

Почистьте і наріжте цибулю шматочками. Підсмажте її на олії, потім додайте вершкове масло і доведіть до прозорого кольору та приємного аромату. Додайте печінку та серця. Трішки протушкуйте, щоб були ароматні, але не повністю готові. Додайте сіль, перець, перемішайте й охолодіть.

Пропустіть куряче філе через мʼясорубку, додайте підсмажену цибулю, яйця, борошно, манку та перемішайте. Наріжте грубими шматочками серця та печінку і додайте у фарш. Ще раз підсоліть і охолодіть фарш. Він стане більш щільним.

З курячих шийок акуратно зніміть шкірки, щоб не пошкодити їх. Потім промийте шкірки всередині і зверху. Нафаршируйте шкірки приготовленим фаршем. Краї шкірки підгорніть вниз.

На сковороду налийте трохи олії, викладіть курячі шиї і поставте на вогонь. Залийте на 1/3 водою і готуйте на дуже повільному вогні під кришкою 30 хвилин.

Готові шиї обсмажте з усіх сторін до зарум’янення на олії для кращого аромату.

Раніше ми писали, як приготувати смачну та корисну квашену капусту . Взимку в нашому меню не вистачає багатих на вітаміни овочів і фруктів. Саме час готувати різноманітні страви із білокачанної капусти. Наприклад, заквасити її, а потім просто їсти з олією, додавати у вінегрет або в інші страви.

Джерело

Новости Запорожья