Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко
Сьогодні ми розповідаємо як приготувати смачний лимонний курд — заварний крем, приготовлений на лимонному соку. Він може бути як самостійним десертом, так і чудовою начинкою для пирогів, тортів та тістечок. Рецепт опублікував на своєму сайті український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Читайте також: Нотки осені — як зробити вдома ідеальний ароматизатор на осінь
Для приготування смачного десерту нам знадобиться:
- 80 г вершкового масла
- 450 г лимонів
- 225 г цукру
- 4 яйця
З лимонів зніміть тонкий шар цедри за допомогою тертки та видавіть лимонний сік виделкою чи цитрус-пресом. Сік треба процідити через дрібне сито та отримати приблизно 150 мл. Масло розтопіть на водяній бані та додайте до нього цукор, цедру лимона й добре замішайте субстанцію.
У окремій мисці збийте яйця (не відділяючи жовтки) до однорідної маси. Тепер змішайте яєчну суміш із цукровою та додайте лимонний сік. Поставте всю суміш на водяну баню та заварюйте крем, доки він не загусне та не стане як густа сметана. Гарячий крем розкладіть у звичайні або стерилізовані банки та смакуйте.
Раніше ми розповідали про рецепт смачних синабонів від досвідченої господині Тетяни Дяченко.