До святкового столу — рецепт запеченої рульки від запорізької господині

До святкового столу - рецепт запеченої рульки від запорізької господині

Рулька, запечена в духовці, стане справжньою окрасою святкового столу

На Великдень багато хто збирається за святковим столом разом з рідними. Тож пропонуємо приготувати страву, яка точно сподобається всім. Її рецептом поділилася запорізька господиня Марина Гармаш.

«Завжди використовую невеликі частини з тонким прошарком сала, вагою близько 1 кг. На гарнір відмінно підійдуть свіжі овочі і печена картопля», — написала про цю страву Марина Гармаш.

Читайте також: Смажені китайські пиріжки з м’ясом — як приготувати

Знадобиться

— свиняча рулька,

— 2 — 3 зубчики часнику,

— 1 ст. л. томатної пасти,

— сіль за смаком, щіпка цукру,

— 2 лаврові листки,

— 1 ст. л. приправи до м’яса

— 2 ст. л. рослинноі оліі,

— 1 ч. л. гірчиці

Приготування

1. Рульку ретельно промийте, зробіть невеликі насічки по шкірі за допомогою ножа.

2. Змішайте подрібнений часник з гірчицею, олією і спеціями, додайте сіль та цукор.

3. Натріть рульку з усіх боків, залиште маринуватися на ніч.

4. Запікайте в рукаві при температурі 160 — 170 градусів 2 — 2, 5 години.

5. Потім вимкніть духовку, залиште рульку в ній ще на 30 — 40 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати незвичайний салат з картоплею та редисом. 

Джерело

Новости Запорожья