Домашня консервована кукурудза виходить ніжною та неймовірно смачною
Триває сезон консервації, і разом з огірками та помідорами пропонуємо вам приготувати консервовану кукурудзу, яку можна потім використовувати для приготування салатів та інших страв. Ним поділилася господиня Тетяна Якубук.
Читайте також: Легкий та смачний — рецепт пряного салату з огірків на зиму
Приготування:
1. Молоду кукурудзу із стиглими зернами, почистити від листя і відварити у воді. Солі при варці не даю.
2. Варити на маленькому вогні 1 годину.
3. В ідеалі, якщо кукурудза після варіння, охолоне в тій же воді. Але, щоб так довго не чекати, я витягую кукурудзу і заливаю її холодною водою. Якщо просто злити воду і дати охолонути, то, як на мене — зернята не дуже смачні.
4. Як охолоне відділяю зерна від качана ножем з тонким лезом. Але не зрізаю, а піддіваю зерна обережно знизу ножем і вилущую.
5. Добре промиваю потім зерна холодною кип’яченою водою. Відкидаю на друшляк, щоб стекла вода.
Маринад:
На 1 літр води:
- Сіль звичайна не йодована 30 грамів
- Цукор 120 грамів
- Лимонна кислота 5 грамів
Зварити маринад.
6. Банки добре помити і ретельно простерилізувати.
7. В банки накладаю варену кукурудзу по «плечики», заливаю маринадом і стерилізую 45 хвилин з моменту закипання.
8. Закручую металевою кришкою, перевертаю і під ковдру до повного охолодження.
Такої кількості маринаду хватає на 4 баночки об’ємом 0,5 л.
Раніше ми розповідали, як приготувати гострий перець в маринаді за рецептом запорізької господині.