Для баклажанів та перцю — рецепт універсального маринаду від запорізької господині

Для баклажанів та перцю - рецепт універсального маринаду від запорізької господині

З одним маринадом можна зробити три різних заготовки

Запорізька господиня Марина Гармаш поділилася рецептом маринаду, з яким можна зробити три різні заготовки:

  • — смажені баклажани + перець
  • — смажені баклажани
  • — смажений перець

Читайте також: Без оцту та стерилізації — рецепт ікри з баклажанів від запорізької господині

«Всі овочі смажаться, ніякої стерилізації, додатково нічого не солю. Все настільки просто, а яка це смакота.

Овочі беру невеликі, тому їх кількість може відрізнятися. Нарізати баклажани можна брусочками, кільцями все за вашим бажанням, головне- щоб добре просмажилися, солодкий перець завжди роблю цілим, разом з насінням», — розповіла Марина Гармаш.

Потрібно: на 1 літрову банку: 5  — 6 шт. баклажан, 5 — 7 шт. солодкого перцю, 2 — 4 зубчика часнику, 10 — 12 гілочок петрушки

Додатково: на 1 літрову банку: 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 50 — 60 мл 9 % оцту, рослинна олія для смаження без запаху; вода-окріп.

Приготування:

1. Добре вимийте банки. Петрушку та часник подрібніть. На дно банки насипте цукор і сіль, влийте оцет. Накрийте кришечкою.

2. Баклажани промийте під проточною водою. Розріжте їх на дві частини, потім кожну з частин на брусочки.

3. Розігрійте сковороду з рослинною олією, покладіть баклажани в один шар і обсмажте з усіх боків. Включаючи сторону де знаходиться шкірочка. Смажаться баклажани дуже швидко, готові повинні легко проколюватися виделкою.

4. Відкрийте кришечку і перекладіть першу порцію прямо в банку, відразу ж накрийте. Смажте наступну порцію.

5. Кожен шар баклажанів перекладіть часником та петрушкою.

6. Солодкий перець наколіть виделкою, чи ножем. Також обсмажте під кришкою, до готовності. Перекладіть до смажених баклажанів. Смажу завжди окремо.

7. Закип’ятіть воду, і залийте підготовлену баночку до самого верха. Відразу ж закатайте. За допомогою рушника покачайте баночку в руках, щоб розтанули цукор і сіль. Вкутайте на добу-двоє.

«Цей спосіб для смажених баклажанів та перцю. Так само можна закрити сам смажений перець чи самі смажені баклажани.

Якщо хочете спробувати, яка на смак ця заготовка, рекомендую зробити все так само. Цукор, сіль, оцет, кип’яток та овочі. Але не закатуйте кришкою, відправте в холодильник на пару діб», — написала Марина Гармаш.

Раніше ми публікували незвичайний, але дуже смачний рецепт джему з гострого перцю та кизилу від господині із Запоріжжя. 

Джерело

Новости Запорожья