Полуничне суфле з апельсиновим желе за авторським рецептом господині із Запоріжжя
Пропонуємо приготувати ніжний, повітряний десерт без випічки, з цілком доступних інгредієнтів за авторським рецептом господині із Запоріжжя Марини Гармаш. Ним вона поділилася у своїй кулінарній групі у фейсбуці.
Читайте також: Без молока та яєць — рецепт медового кексу від запорізької господині
«Величезна полунична «хмаринка» і тонкий шар ароматного желе, дуже вдале поєднання. Желе можна підбирати по своєму смаку, і кожен раз смак десерту буде новим. Зверху на суфле, за бажанням можна покласти нарізану полуницю. Полуницю беру вже без зеленої частинки. Десерт треба готувати вже в каструлі», — розповіла про цей рецепт Марина Гармаш.
Потрібно:
Для суфле: 500 — 600 гр полуниці, 200 гр цукру, невелика щіпка лимонної кислоти, 30 — 35 гр швидкорозчинного желатину.
Для желе: 1 пачка апельсинового желе, 300 — 350 мл гарячої води
Форму для суфле застеліть харчовою плівкою. Розмір моєї форми 20 Х 20 см.
Приготування:
1. Для приготування суфле, полуницю промийте, добре просушіть.
2. Збийте за допомогою блендера в однорідне пюре. Додайте цукор, ретельно перемішайте.
3. Потім додайте желатин, перемішайте і залиште для набухання на 20 — 25 хвилин. Додайте лимонну кислоту, перемішайте.
4. Поставте каструлю з пюре на плиту і злегка прогрійте на невеликому вогні. Ягідна маса не повинна закипіти. Зніміть з плити.
5. Збийте за допомогою міксера до збільшення маси в три рази, близько 10 хвилин. При збиванні ягідне пюре стане світліше, а на поверхні від лопаток міксера залишатиметься малюнок.
6. Перелийте суфле в заздалегідь підготовлену форму. На цьому етапі можна верх суфле прикрасити нарізаними ягодами.
7. Накрийте зверху плівкою, щоб вона не торкалася суфле.
8. Приберіть в холодильник на 4 години. Я залишаю на 6 — 8 годин.
9. Потім розведіть желе, і дайте повністю йому охолонути.
10. Дістаньте суфле з холодильника, зніміть плівку, налийте зверху желе. І вже без плівки відправте в холодильник для повного застигання. Я залишаю на ніч.
11. Таке суфле ріжу прямо в формі на шматочки, прикрашаю за бажанням. Суфле дуже легко відстає від харчової плівки.
12. Зберігайте десерт в холодильнику.
«Абсолютно легкий в приготуванні десерт сподобається як дітям, так і дорослим. Зараз як раз сезон полуниці, тому рекомендую приготувати», — зазначила Марина Гармаш.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачні шоколадні кекси без зайвих калорій за рецептом господині з Запоріжжя Марини Гармаш.