Аромат осені — як приготувати пиріг з яблуками та корицею, посипаний штрейзелем
Осінь — гарний час для приготування яблучного пирога з корицею, який можна смакувати з чашечкою ароматного чаю, переглядаючи улюблений фільм.
Читайте також: Готуємо шарлотку з яблуками за перевіреним рецептом — просто та смачно
Своїм варіантом приготування пирога поділились у групі «Рецепти коліжанок» українська кулінарка Маріанна Ілавська.
Що потрібно
Тісто:
1. 280 г борошна
2. 1 ч.л розпушувача
3. 100 г мʼякого вершкового масла
4. 80 г цукру
5. щіпка солі
6. 1 яйце
Начинка:
1. 5 великих яблук
2. 100 г цукру
3. 30 г вершкового масла
4. 0,5-1 ч. л кориці
Як готувати
1. Яблука почистити, нарізати кубиками, посипати корицею.
2. Нагріти сковорідку, висипати цукор і розтопити його до карамельного кольору, додати масло і яблука. Готувати на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин.
3. Приготуємо тісто.
Яйце з цукром збити вінчиком, додати розм’якшене вершкове масло, сіль і перемішати.
Потім додати борошно та розпушувач, руками розтерти масу в крихту. 1/3 частину тіста (крихти) залишити для притрушування пирога. Решту висипати у форму (22-24см) і розподілити за формою, роблячи бортики.
4. Викласти яблучно-карамельну начинку у форму і зверху посипати крихтою (штрейзелем), що залишилася, щоб повністю накрити начинку.
5. Випікати при 180 градусах близько 30-40 хв.
Читайте також: Смачний заливний пиріг з капустою — відомий шеф-кухар поділився простим швидким рецептом
Порада. Якщо крихта для посипання пирога погано перетиратиметься в крихту, то треба буде додати 2-4 ложки борошна і знову перетерти.
Ми писали, як приготувати вдома смачну піцу з сиром та грушею.