Смачний рецепт баклажанів в аджиці на зиму
Сезон консервації вже завершується, проте ще можна встигнути приготувати смачні «закрутки». Тож сьогодні ділимося з вами перевіреним рецептом незвичайного салату «Баклажани в аджиці». Ним у групі кулінарних рецептів на фейсбуці поділилася господиня Тетяна Дяченко.
Читайте також: Заготовка на зиму — як приготувати кабачкову ікру за рецептом відомого шеф-кухаря
Інгредієнти:
- Баклажани -2кг
- Помідори-3кг
- Перець солодкий -1кг
- Перець гіркий-1шт(25гр)
- Часник-1гол.
- Олія-200мл
- Сіль-1,5-2ст.л.(30-45гр)
- Цукор-60гр.
- Оцет-1ст.л.
Приготування:
1. Помідори перемолоти на м’ясорубку, влити олію, варити 20 хв.
2. Потім всипати перемелені теж на м’ясорубку солодкий та гіркий перець, всипати сіль, цукор і варити ще 20 хв.
3. Баклажани нарізати крупними кубиками, можна кружечками, всипати до помідорно-перцевої маси і варити злегка помішуючи 15-20 хв.
4. За 5 хв до готовності всипати подрібнений часник та 1 ст. л. оцту або по смаку.
5. Закрити та вкутати до повного охолодження.
Вихід — 5 л.
«За бажанням можна помідорів зменшити до 2-2,5 кг, а баклажанів взяти 3 кг. Перець бажано брати червоний, тоді буде колір більш яскравий», — радить господиня.
Раніше ми публікували незвичайний, але дуже смачний рецепт джему з гострого перцю та кизилу від господині із Запоріжжя.