Автентичний рецепт з Вінниччини — готуємо картоплю по-уланівськи

Автентичний рецепт з Вінниччини - готуємо картоплю по-уланівськи

Готуємо смачну страву — картопля по-уланівськи  

Шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати картоплю по-уланівськи — автентична українська страва родом з Вінниччини.

Читайте також: Трохи дивно, що італійський різдвяний хліб печуть на наш Великдень — як приготувати панетоне (відео)

Декілька років назад стало відомо, що уланівську картоплю хочуть внести до нематеріальної культурної спадщини цього регіону.

Що потрібно

1 кг картоплі

500 мл олії

10 зуб. часнику

⅓ ч. л. солі

50-80 мл олії

Як приготувати картоплю по-уланівськи

Почистьте та поріжте на часточки 1 кг картоплі.

Закипʼятіть у глибокій сковороді 500 мл олії та викладіть у неї картоплю. Можна робити це частинами, якщо вся картопля не вміщається.

Смажте картоплю до золотавого кольору. Готову картоплю викладайте на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Поки смажиться картопля, зробить часниковий соус. Для цього потовчіть у макітрі 10 зубчиків часнику, ⅓ ч. л. солі. Змішайте з 50-80 мл олії.

Полийте картоплю отриманим соусом та дайте 5 хвилин настоятися перед подачею. Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати смачну шаурму за незвичайним рецептом з тіста без боршна і масла

Джерело

Новости Запорожья