Ароматний та ніжний — рецепт молочного домашнього хліба, що не кришиться

Ароматний та ніжний - рецепт молочного домашнього хліба, що не кришиться

Незвичайний, але простий рецепт приготування домашнього хліба

Пропонуємо приготувати ароматний домашній хлібець на основі молока. За бажанням в тісто можна додати замість молока молочну сироватку або воду. Рецептом такого хліба поділилася запорізька господиня Марина Гармаш.

Читайте також: Смак дитинства: рецепт хрустких вергунів з секретним інгредієнтом

Складові: молоко — 500 мл сухі дріжджі — 1, 5 ч. л. цукор — 2 ч. л. сіль — 1 — 1, 5 ч. л. олія — 3, 5 ст. л. борошно — 4. 5 — 5 ст. (стакан 200 мл без гірки).

Спосіб приготування:

1. У тепле молоко додайте цукор і дріжджі. Залиште на 5 — 7 хвилин, для підняття «шапочки».

2. Додайте сіль, олію 3 ст. л., та борошно. Обов’язково його просійте, для насичення киснем. Замісіть тісто. В кінці замісу додайте 0, 5 ст. л олії. Накрийте миску рушником, залиште тісто на 1, 5 год для підходу, за цей час два рази обімніть його.

3. Потім розділіть тісто на 2 — 3 частини. Злегка посипте дошку борошном, обкачайте заготовку в борошні. Перекладіть на деко, залиште так підходити ще хвилин на 15 — 20.

4. Заздалегідь розігрійте духовку, випікайте при температурі 170 * близько 35- 40 хвилин. Готовий хліб остудіть на решітці.

Ароматний та ніжний - рецепт молочного домашнього хліба, що не кришиться

«Такий хліб завдяки борошняній скоринці, виходить дуже м’яким, свої смакові якості не змінює навіть через три доби. Раджу і вам спробувати приготувати ароматний, домашній хлібець», — написала про цей рецепт Марина Гармаш.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашній хліб із цільнозернового борошна у духовці. 

Джерело

Новости Запорожья