Незвичайний, але простий рецепт приготування домашнього хліба
Пропонуємо приготувати ароматний домашній хлібець на основі молока. За бажанням в тісто можна додати замість молока молочну сироватку або воду. Рецептом такого хліба поділилася запорізька господиня Марина Гармаш.
Читайте також: Смак дитинства: рецепт хрустких вергунів з секретним інгредієнтом
Складові: молоко — 500 мл сухі дріжджі — 1, 5 ч. л. цукор — 2 ч. л. сіль — 1 — 1, 5 ч. л. олія — 3, 5 ст. л. борошно — 4. 5 — 5 ст. (стакан 200 мл без гірки).
Спосіб приготування:
1. У тепле молоко додайте цукор і дріжджі. Залиште на 5 — 7 хвилин, для підняття «шапочки».
2. Додайте сіль, олію 3 ст. л., та борошно. Обов’язково його просійте, для насичення киснем. Замісіть тісто. В кінці замісу додайте 0, 5 ст. л олії. Накрийте миску рушником, залиште тісто на 1, 5 год для підходу, за цей час два рази обімніть його.
3. Потім розділіть тісто на 2 — 3 частини. Злегка посипте дошку борошном, обкачайте заготовку в борошні. Перекладіть на деко, залиште так підходити ще хвилин на 15 — 20.
4. Заздалегідь розігрійте духовку, випікайте при температурі 170 * близько 35- 40 хвилин. Готовий хліб остудіть на решітці.
«Такий хліб завдяки борошняній скоринці, виходить дуже м’яким, свої смакові якості не змінює навіть через три доби. Раджу і вам спробувати приготувати ароматний, домашній хлібець», — написала про цей рецепт Марина Гармаш.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашній хліб із цільнозернового борошна у духовці.