Цікавий рецепт гострої закуски
На дворі осінь, а отже настав час готувати аджику/ Для тих, хто любить гострі соуси, прості рецепти та оригінальні смаки ідеально підійде ця аджика з гострого перцю, цукру та оцту. Помірно солодка та водночас пекуча, вона зігріє вас взимку та додасть яскравих відтінків смаку м’ясним стравам та гарнірам.
З такої кількості інгредієнтів у шеф-кухаря Євгена Клопотенка вийшло рівно одна півлітрова баночка аджики.
Читайте також: Як приготувати смачні квашені баклажани з різними начинками — простий рецепт від господині із Запорізької області
З чим подавати аджику
Така аджика гарно пасуватиме до різних видів смаженого та запеченого м’яса, ковбасок, котлет, сендвічів, а також до гарнірів, наприклад до гречки, картоплі, рису, запечених овочів чи пасти.
Поради з приготування аджики
Якщо у вас чутлива шкіра, то для роботи з перцем радимо вдягнути рукавички, вони захистять ваші руки. Перець можна використовувати як червоний, так і зелений, як вам більше до вподоби.
Для аджики потрібен саме яблучний оцет, замінити його столовим, на жаль, не можна.
Інгредієнти:
- Гострий перець 400 г
- Сіль 12 ст л
- Цукор 500 г
- Яблучний оцет 6% 200 мл
Спосіб приготування:
Помийте 400 г гострого перцю, видаліть плодоніжки та насіння. Наріжте перці великими шматочками, викладіть у чашу блендера. Сюди ж додайте 500 г цукру, 12 ст л солі та подрібніть до однорідності.
Викладіть масу в каструлю з товстим дном та проваріть 35 хв (після закипання) на середньому вогні, час від часу помішуючи.
Додайте до маси 200 мл яблучного оцту та проваріть ще 5 хвилин. Далі викладіть готову аджику у стерилізовану банку та закрийте стерилізованою кришкою.
Раніше ми писали про те, як приготувати бутерброд з перцем за рецептом Ольги Мартиновської.